Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kravene til maltbyg øges

Jun. 2018 | Af JOHN JENSEN, chefanalytiker AgroMarkets

  • 100263_1

I år, hvor der er større arealer med byg, vil automatisk betyde, at kravene til malten vil blive øget, mener John Jensen fra AgroMarkets.

Det ekstremt udfordrende efterår og en vinter i samme kategori betyder, at arealet med vårbyg er stort i år. Vi hører flere sige, at det vil medvirke til, at markedet for maltbyg vil blive oversvømmet i år. Så enkelt er det nu ikke, blot fordi man har vårbyg på marken, har man ikke nødvendigvis maltbyg. Den tidlige varme i maj er med til at reducere i den andel af byggen, der kan overholde kravene til maltbyg. Varmen får byggen til at springe i vejret og se pralende ud, men det har den negative effekt, at en større andel af byggen, alt andet lige, ikke kan holde kvalitetskravene.

Et år som i år, hvor der er større arealer med byg, vil også automatisk betyde, at kravene til malten vil blive øget. I et år med svag forsyning kan malterierne med lidt held måske acceptere mindre afvigelser i partier. Men i år må vi forvente, at de vil køre benhårdt på og helt til kanten, hvor meget tyder på en god forsyning.

citat start

... Det er muligt at minimere risikoen for kassering...

citat slut

Derfor opfordrer vi også til, at man tager ved lære af sidste års erfaringer for salg af maltbyg. Således at man ikke lige pludselig står med et godt parti byg, der er blevet kasseret af den ene eller anden grund.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame