Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sektionskontrol - den lavthængende frugt i præcisionslandbrug

Jun. 2018 | Af ANDREAS BAGER, marketingansvarlig Geoteam

  • 100566_1.jpg
  • 100566_2.jpg

- Sektionskontrol er det element i præcisionslandbruget, der giver den største miljøgevinst for færrest mulige penge, hvor startprisen for at få opsat sektionskontrol er omtrent 14.000 kroner, siger Bent Henneberg, salgschef i Geoteam.

En ting, som langt de fleste nok sætter pris på, er, når en lille investering giver et godt afkast. Simpel sektionskontrol er et af de elementer i præcisionslandbruget, som gør netop det. Den investering man foretager, kan i mange tilfælde være tjent hjem i løbet af et til to år. Alligevel ser vi stadig rigtig mange sprøjter og gødningsspredere, som endnu ikke har fået sektionskontrol monteret. Det er en skam, da det både kan bidrage til at nedbringe omkostningerne, og samtidigt kan man tage højde for de miljøkrav, der stilles af myndighederne og i sidste ende forbrugerne. Så der bør være mere fokus på sektionskontrol.

Sektionskontrol giver flere fordele

Når der tales om præcisionslandbrug, og de fordele det giver, så er der i de seneste år kommet rigtig mange bud på, hvor store besparelser det kan give under ét. Hvis man derimod dykker ned i enkeltelementerne, vil sektionskontrol adskille sig fra andre tiltag, fordi det kun kræver en relativ lille investering for at give et godt afkast. Derfor vil denne artikel gå i dybden med hvad sektionskontrol er og belyse fordelene.

citat start

... ældre sprøjter med sektionsafblænding kan nemt opgraderes til automatisk sektionskontrol...

citat slut

Sektionskontrol sikrer en bedre udnyttelse af eksisterende ressourcer ved, at GPS'en automatisk justerer de enkelte delbredder, uden du skal gøre noget. Tilslut blot sektionskontrollen når du kommer ind på marken, og lad teknikken klare resten. Sektionskontrol udnytter fordelen ved autostyring, da man ikke skal koncentrere sig om at ramme det "rigtige tidspunkt" for at undgå unødige overlap. Det giver derfor et større mentalt overskud for traktorføreren, at han kan slappe mere af. Det kan betegnes som en "blød værdi" i forbindelse med præcisionslandbruget, men det er bestemt ikke uvæsentligt i det samlede billede.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame