Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landmand finder synergi i rådgiverjob

Okt. 2018 | Af FRANK MØLBY, tekst og foto

  • 101730_1
  • 101730_2
  • 101730_3
  • 101730_4
  • 101730_5

Planteavl præger Christian Høeghs hverdag - dels i arbejdet som planteavlsrådgiver, men også som selvstændig landmand.

En flot solskinsdag i september er jeg på besøg på Lolland, nær Kettinge. På gårdspladsen bliver jeg budt velkommen af en smilende Christian Høegh. Han har sagt ja til, at være med i portræt af ham og hans landbrug. Rammerne for samtalen foregår ved spisebordet over en god kaffe og jeg er nysgerrig efter at høre, hvad der driver Christian, både som landmand, men også som planteavlsrådgiver hos Agrovi.

- Først og fremmest syntes jeg landbrug er et fantastik erhverv, som giver mange muligheder. Som landmand, at se tingene gro og som rådgiver at være med til at udvikle, hjælpe og præge andre landmænd, siger han.

Christian Høegh, 29 år, er anden generation på gården, som han pr. 1. januar 2017 overtog efter sine forældre. Der hører 60 hektar god lerjord til, som overvejende er fordelt mellem JB6-7. Til høst i år var der inklusiv forpagtning omkring 180 hektar i markplanen med flere specialafgrøder; spinat, quinoa, hvidkløver, rødsvingel, sukkerroer og derforuden vårbyg og vinterhvede. Forpagtningen består af to ejendomme fordelt på 22 hektar kommunejord og omkring 108 hektar på en anden ejendom, som er ved at blive solgt.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame