Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Forsikringer: Læs ikke kun det med småt

Okt. 2018 | Af PETER QUITZAU, direktør, DLBR Forsikringsmægler A/S

  • 101986_1

Stort set alle landbrugsforsikringer tegnes for en femårig periode og langt de fleste har årsdag 1. januar.

For de landmænd, hvis femårige aftale med forsikringsselskabet udløber 1. januar 2019 er tidspunktet for indhentning af alternative tilbud ved at være passeret, men udløber aftalen først i senere i 2019 eller årsskiftet 2019/2020, er det tid at give forsikringerne et gennemgribende tjek og eventuelt indhente alternative tilbud.

Det er ikke blevet nemmere at sammenligne tilbud

Der er mange faktorer at tage hensyn til, når der skal vælges forsikringsdækning. Der er naturligvis selve dækningen for bygninger, avl, besætning, maskiner m.m., men også den måde forsikringsselskabet har struktureret deres forsikringspolicer på, selvrisici og krav til skadeforebyggelse er væsentlige elementer og her kan der være betydelige forskelle.

citat start

... Det er en dårlig ide at udlevere de bestående policer og bede selskaberne udarbejde tilbud efter dem...

citat slut

Hos nogle forsikringsselskaber er de fleste risici for landbruget og familien forsikret på én forsikringspolice. Hos andre er dækningerne delt op på mange policer. Det er en væsentlig forskel af to grunde: Er forsikringerne samlet på én police, kan forsikringsselskabet ikke varsle præmieforhøjelse eller forringelse af forsikringsvilkårene på en enkelt dækning uden at fritstille alle dækningerne og dermed give kunden mulighed for at indhente et samlet alternativt tilbud. Desuden vil der kun gælde én selvrisiko selvom for eksempel; en storm forvolder skade på flere ejendomme. Modsat hvis dækningerne er delt op på flere policer. Her kan forsikringsselskabet vælge at forhøje præmierne eller forringe vilkårene på enkelte dækninger, uden at kunden reelt har mulighed for at skifte forsikringsselskab, fordi ikke alle dækninger fritstilles. Og det benytter forsikringsselskaberne sig af. Har landmanden flere ejendomme, vil der gælde en selvrisiko pr. ejendom og derved kan en storm blive et ekstra dyrt bekendtskab.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame