Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Spar på sprøjtemidlerne

Dec. 2018 | Af Anders Melchiorsen

  • 102670_1

Rigeligt med vand i tanken, rigtig dyse, velholdt sprøjte samt kørsel i aftentimerne og på det rigtige tidspunkt i vækstsæsonen er alle ting, der hjælper med til effektiv ukrudtsbekæmpelse og besparelser på de dyre sprøjtemidler.

Der er ingen lette eller perfekte løsninger for at opnå en effektiv sprøjtning med så lille mængde ukrudtsmidler som muligt, men med nogle få rettetråde kan du komme tættere på en bedre og mere økonomisk brug af sprøjtemidlerne. Sprøjtekonsulent Hans Thostrup har i flere årtier arbejdet med at finjustere og afprøve sprøjteteknikker, dyser og bomme for at kunne komme med de bedste råd i de situationer, hver enkelt planteavler står i.

- Der er ingen lette løsninger, der passer til alle, men mine erfaringer viser, at der kan gøres meget for at forbedre og forfine sprøjteteknikker og i valget af de tidspunkter, man vælger at sprøjte, siger han.

Masser af vand

Han har set på flere forskellige dyser for at finde frem til, hvilke typer der sikrer en god afdriftsreduktion, og samtidig sørger for en god spredning af væsken og øger kontaktfladen til planterne. Det viser sig, at dyser med en 30 graders spredning for- og bagud gør det muligt at dække mange forskellige sprøjteopgaver, blot der fyldes ekstra vand i tanken.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame