Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Økologiske jordbærmarker klarer sig bedst i kampen mod skadedyr

Feb. 2019 | Af SSV

  • 103725_1
  • 103725_2
  • 103725_3
  • 103725_4

Jordbærmarker, som er dyrket økologisk og med en alsidig omkringliggende vegetation har en mere jævn fordeling mellem antallet af skade- og nyttedyr end den konventionelle pendant. Det viser resultater fra et nyt, dansk studie.

Spindemider er langt fra populære hos de danske planteavlere. Miden, der går under det latinske navn Tetranychus urticae, forårsager nemlig skader i en lang række forskellige afgrøder, blandt andet i danskernes foretrukne sommerspise: Jordbær.

Et dansk studie har undersøgt betydningen af dyrkningspraksissen i økologisk og konventionelt dyrkede jordbærmarker på friland. Undersøgelsen omfatter i alt fem økologiske jordbærmarker og fem konventionelle jordbærmarker, som forskerne undersøgte for koncentrationen af og artsdiversitet blandt insekter og spindlere. Studiet viste, at de økologiske marker har en klar fordel, når det kommer til at holde spindemiden i skak.

Færre nyttedyr i konventionelle marker

Rovmiden er en naturlig fjende af spindemiden, og derfor har forholdet mellem disse været afgørende for forskerne at klarlægge. Forskerne fandt blandt andet, at antallet af spindemider per blad var ti gange højere i de konventionelle marker sammenlignet med de økologiske marker, mens antallet af nyttedyr ikke var tilsvarende højt i de konventionelle marker, forklarer Stine Kramer Jacobsen, der er postdoc på Institut for Plante ? og Miljøvidenskab på Københavns Universitet:

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame