Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fremtiden er ikke så sort/hvid, som den har været

Jan. 2017 | Af IBEN KROG RASMUSSEN, medstifter og presseansvarlig, Tænketanken Frej

  • 93295_1.jpg
  • 93295_2.jpg

Landbrug & Fødevarer har de sidste par år præget nationen med deres kampagne "Fremtiden er ikke så sort, som den har været". I Tænketanken Frej har vi endnu ikke råd til en sådan kampagne. Vi håber dog at nå lige så langt ud med vores budskab "Fremtiden er ikke så sort/hvid, som den har været".

Konventionelt planteavl. Biodynamisk planteavl. No-till planteavl. Økologisk planteavl. Ja, variationerne af dyrkningsmetoderne i Danmark er mange, og holdningerne til hvilken, der er den bedste er lige så. Ude på markerne og i det virkelige liv er I gode til at samarbejde og anerkende hinandens forskellige dyrkningsmetoder og faglige valg. Men når det kommer til den offentlige debat, er fronterne desværre trukket op.

Her er det sort/hvidt. Biodynamisk jordbrug bliver enten i tale sat som en hulebos-dyrkningsmetode, der hører hjemme i den religiøse middelalder. Eller modsat som den sidste bastion for at redde den moderne og effektiviserede moderjord fra sin undergang.

citat start

... Virkeligheden i den danske fødevareproduktion er ikke sort/hvid. Og det skal fremtiden heller ikke være...

citat slut

Senest så vi den sort/hvide debat mellem dyrkningsmetoderne eksemplificeret ved Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening og blandt andet Jacob Lund-Larsen, chefredaktøren for Effektivt Landbrug. De to kamphaner kæmpede i flere offentlige medier en fight mellem den økologiske og konventionelle dyrkningsmetode. Hovedstridspunktet handlede om, hvorvidt det er farligt at spise konventionelle fødevarer eller ej.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame