Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Økologer får nyt våben mod stinkbrand

Apr. 2017 | Af NANNA BIRK, presse- og kommunikationsmedarbejder, Købenshavns Universitet

  • 94918_1.jpg
  • 94918_2.jpg
  • 94918_3.jpg
  • 94918_4.jpg
  • 94918_5.jpg

Økologiske landbrug er ofte særligt udfordrede af den ildelugtende stinkbrand, der ødelægger hvedeproduktionen, men der er lys forude: forskere har fundet de DNA markører, der skal gøre det muligt at forædle en resistent hvedesort.

Svampesygdommen stinkbrand er en plage for hvedeproducenter - den hæmmer plantevæksten, giver en dårligere frøkvalitet og får udbyttet til at lugte gennemtrængende af fisk.

Nu har en gruppe bioteknologer fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab fundet ud af, hvordan man lettere kan avle sig frem til en resistent hvedetype, der ikke bukker under for stinkbranden.

Forskerne fandt ud af, at hvis de kunne finde de DNA-markører, der fortæller om en hvedeplante har et stinkbrandsresistent gen, kan avlere og landmænd spare både tid og penge. Nu har forskerholdet så identificeret de bestemte DNA-markører, fortæller Søren K. Rasmussen, der er professor i planteforædling og står bag forskningen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame