Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

OnFarmPLUS forsøg til de mere højteknologiske markforsøg

Jun. 2017 | Af HANNE BACH, PHILIPP TRÉNEL og KARINA VINCENTS LOHMANN, Teknologisk Institut/ Markforsøg, teknologi og analyse

  • 95452_1.jpg
  • 95452_2.jpg
  • 95452_3.jpg
  • 95452_4.jpg
  • 95452_5.jpg

Konceptet "OnFarmPLUS" er et nyt udviklingsprojekt fra Teknologisk Institut, som skal gøre det muligt at afprøve, optimere og udvikle nye produkter, hvor sensorbaseret dataindsamling fra afgrøder, markmaskiner, droner og satellitter skal spille sammen i en højere enhed.

I begyndelsen af 2017 offentliggjorde Teknologisk Institut konceptet "OnFarm Forsøg", som gør det muligt for alle interesserede planteavlere og firmaer at få systematiseret og databehandlet deres egne afprøvninger. OnFarm Forsøg giver landmanden og firmaerne mulighed for at gennemføre offentlige eller konfidentielle forsøg, afprøvninger og tests på egen hånd. Konceptet skal sikre pålidelig datahåndtering, udbytteberegninger og statistik i afprøvningerne, og i sidste ende et godt overblik.

OnFarm Forsøg er et koncept, hvor landmændene og firmaerne laver sine egne forsøg i store parceller, hvor parcellerne behandles med landmandens egne maskiner. Traditionelt udføres forsøg i småparceller med masser af manuelle registreringer og mandetimer i marken. Småparcelforsøg er egnet til rigtig mange undersøgelser, men har også sine begrænsninger. Især kommer forsøg med landmandsmaskiner, forsøg med radrensning, præcisionssåning og jordpakning til kort i småparceller. Det er i 2017 gratis at benytte sig af OnFarm Forsøg, som er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Seges og DLBR.

OnFarmPLUS

Konceptet OnFarmPLUS går et skridt videre. OnFarmPLUS forsøg er OnFarm Forsøg med et teknologisk løft, hvor georefererede sensordata og avanceret geostatistik udnyttes til at maksimere det faglige udbytte fra OnFarm Forsøg. Allerede nu er der sensorer på og i alt nyt udstyr. Traktorcomputeren ved, hvor den har kørt, hvad der er gødsket og sprøjtet, ploven og andre jordbehandlingsredskaber kan registrere jordtype, jordpakning og vanding, markdata og vejrforhold ligger på servere, ligesom satellitdata er tilgængelige.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame