Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Turbulent vejr-marked

Jul. 2017 | Af HENRIK MULVAD MADSEN, planteavlskonsulent

Juni måned bød på et turbulent vejr-marked. Forstået på den måde, at priserne på afgrødebørserne tog nogle gevaldige op- og nedture.

Juni måneds nøgleord er tørke for afgrødetilstanden på den nordlige halvkugle. Selv juni måneds WASDE-rapport, som er det amerikanske landbrugsministeriums månedlige rapport over forsyningssituationen, var ventet med spænding på grund af tørken i USA - men markedsreaktionen var, på daværende tidspunkt, begrænset. Det tog markedet dog revanche for senere. Her var vurderingen af amerikansk vårhvede nemlig den, at cirka 25 procent af hveden var enten i dårlig eller i meget dårlig kondition. Det er betydelige arealer, som vi snakker om her, og det nedsætter forventningerne til avlens størrelse. Altså vejrmæssige udfordringer for vårhveden i USA, mens majsen har mere medvind i majsbæltet. På ganske få dage steg prisen på børserne voldsomt. For så at korrigere igen, men overordnet set er stemningen vendt til en tro på let stigende priser.

Tørke i Frankrig nedsætter ligeledes forventningerne til vårbyghøsten her. Dertil kommer tørre forhold i dele af Tyskland samt meget tørre forhold i Spanien. Der viser sig nu også varme og tørre forhold i Rusland og Ukraine. Da der er en betydelig hvedeproduktion i disse lande, kan det få afgørende indflydelse på avlens størrelse og dermed prissætningen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame