Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nej ikke igen

Aug. 2017 | Af Agro

Stop nu, vi gider ikke høre mere om pløjefri, direkte såning og Conservation Agriculture - det hører jeg en gang imellem, når jeg bringer disse emner op, og nu gør jeg det igen.

Hvorfor tænker du, der sværger til ploven, skal vi blive ved med at høre igen og igen om pløjefri dyrkning, direkte såning og Conservation Agriculture?

Jo, fordi det er skide svært at bryde sine vaner. Det nemmeste i verden at lade hjernen køre på automat-pilot, men dermed flytter vi os ikke. Igen og igen skal vi tage os selv i nakken, hvis vi skal flytte os, og det er ikke nemt.

Men kan vi alle så benytte os af disse systemer, nej, er det korte svar. Det er vi alt for forskellige af natur til. Derimod handler det om at få det bedste ud af sin jord, sine maskiner og sine medarbejdere, om det er så med eller uden plov, ja, det er op til jer hver især.

Men det afholder mig ikke for at provokere og endnu en gang bringe disse emner på banen. Hvorfor, jo, vi er vel alle enige om, at vi er interesserede i at få den bedst mulige bundlinje. Samtidig skal vi bevare og skabe en sund jord at dyrke i, og der er vi nødt til at benytte forskellige løsninger for at opnå dette mål.

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame