Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rystende forskelle på afregningsmetoder

Okt. 2017 | Af JOHN JENSEN, Chefanalytiker AgroMarkets

Har du også haft problemer med at gennemskue, hvordan foderstofferne afregner kornpriser? AgroMarkets løfter sløret for, hvordan du kan tjene mere på høsten uden at investere.

Det har altid været en gordisk knude at prøve at gennemskue foderstoffernes kornafregning. Især hvis man som landmand ønsker at sammenligne dem på tværs at firmaerne.

Et nyt beregningsmodul fra AgroMarkets sætter fokus på værdikæden fra den pris man får på kontrakt til det beløb der går ind på kontoen. Baggrunden for værdikæden og beregningsmodulet er at sætte fokus på det store værditab der er når fradragene tæller i foderstofferne, også fordi de ikke tæller lige hårdt alle steder.

Konkret kornafregning viser at man på hvede kan tjene 611 kroner per hektar ved at vælge det firma med det laveste fradrag frem for firmaet med det største. For maltbyg er forskellen endnu større, her er det for et konkret parti korn en forskel der svarer til 960 kroner per hektar. Det er ikke kun ved korn, der er stor forskel. Ved et læs raps er der en forskel på 869 kroner per hektar.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame