Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Droner skaber værdi i forsøgsarbejdet

Okt. 2017 | Af THOMAS NITSCHKE og PETER AHRENDT, Teknologisk Institut

  • 97072_1.jpg
  • 97072_2.jpg
  • 97072_3.jpg
  • 97072_4.jpg

Billeder og sensoranalyser kan med fordel bruges som hjælpeværktøjer til optimering af planteproduktionen, og her kan droner med det rigtige kamera være en løsningsmulighed.

Når man skal optimere sin planteproduktion, er der mange muligheder og knapper at trykke på. En af de områder, som med fordel bruges som hjælpeværktøjer kan droner med det rigtige kamera være en løsningsmulighed. Dronebilleder kan for eksempel bruges til plantetælling, opgørelse af jordskader og pakning, ukrudtsdækning, samt detektion af sygdomme og evaluering af de udførte svampebehandlinger.

Projektsamarbejde

Første skridt på vejen til en større udbredelse af droner i landbruget, er brugen af droner til forsøgsarbejdet. I forsøgene har vi mulighed for at teste mulighederne og validere brugen op mod de registreringer der i forvejen udføres i forsøg. Dermed er det samlede datagrundlag til stede for at lave avancerede modeller, som kan give ny viden.

citat start

- De indikationer vi har fra projektet nu, peger på en mulig sammenhæng mellem NDVI og de meget tidlige angreb af for eksempel bederust og Ramularia.

citat slut

Sygdomme i sukkerroer

Teknologisk Institut, Nordic Sugar og NBR Nordic Beet Research har indgået et samarbejde om detektion af svampesygdomme i sukkerroer ved hjælp af forskellige kamera og sensorteknologier på droner. Bo JM Secher, Nordic Sugar udfører tre overflyvninger af NBR's svampeforsøg med et Parrot Sequoia multispektralt kamera. Samtidigt med flyvningerne laver Anne Lisbet Hansen ved NBR registreringer af svampesygdomme i forsøgene. Billeder fra det multispektrale kamera kan i dataanalysen kobles med forsøgets parceller, og der beregnes en NDVI værdi pr. parcel.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame