Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kære grovvareselskab - er det godt nok?

Nov. 2017 | Af JENS NYGAARD OLESEN, planterådgiver Sagro

  • 97381_1.jpg
  • 97381_2.jpg
  • 97381_3.jpg
  • 97381_4.jpg
  • 97381_5.jpg

Der er stadig eksempler på fup og fidus med indhold, kvalitet og købsaftaler hos de danske grovvareselskaber, mener Jens Nygaard Olesen fra Sagro.

Ud fra udbytteresultaterne, der på nuværende tidpunkt foreligger, har det været en vækstsæson, som man i bedste fald kunne ønske sig. Når vårbyggen giver over 70 hkg, og hveden giver i niveau 90 hkg, fylder det godt op på de flestes kornlagre. De, der sælger kornet, har tilsvarende mulighed for en middelpris, når kornet skal afregnes. Så alt i alt har planteavlen leveret/præsteret efter allerbedste evne i 2017.

Mit ærinde har i en årrække været at iagttage, teste og beskrive resultater ud fra de gødningstyper, der leveres ud fra grovvareselskaberne. Kendsgerningerne har, som nogen har erfaret, været meget, meget overraskende og forstemmende. I de foregående år har der været store problemer med at overholde indholdsgarantien hos visse gødningstyper, ligeså har der ikke været overensstemmelse med anført vægt og det, der rent faktisk fandtes i emballagens indhold.

2017 er ingen undtagelse, for gødningsloven omgås på flere måder. Jeg blev kontaktet af flere landmænd, som havde fået leveret NPK 22-3-10. Gødningen var fyldt med støv, og skridningsevnen i handelsgødningssprederen var ringe. Ved et besøg hos en landmand i foråret, vurderede jeg, at gødningen var særdeles ringe. På landmandens opfordring prøvede vi at afvaske den røde farve, som gødningen er overtrukket med. Da farven var fjernet, sås det, at gødningskornene var af forskellig farve. Se foto på næste side.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame