Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Let tjente penge ved sortsvalg

Nov. 2017 | Af MARIE UTH, Sagro, planterådgiver

  • 97594_1.jpg
  • 97594_2.jpg
  • 97594_3.jpg

Vårbyg bliver en ekstra stor afgrøde til næste år, da der langt fra er etableret ligeså meget vintersæd som planlagt. Derfor er der også godt gang i salget af såsæd, og der er rift om de gode sorter. Der er en række væsentlige parametre at tage højde for i sortsvalget.

Der er let tjente penge at hente ved at vælge en god sort. Som gennemsnit af de otte landsforsøg, hvor der er foretaget værdiafprøvning af sorterne, har udbyttet varieret cirka 8 hkg sorterne mellem. I sorten Dragoon er der høstet 74,2 hkg pr. hektar og i Odyssey er der høstet 67,6 hkg pr. hektar. Det giver en forskel i bruttoudbytte på cirka 750 kroner pr. hektar. Merudgiften for udsæd til en topsort er cirka 50 kroner pr. hektar, så der er 700 kroner at hente i sorternes udbyttepotentiale.

Topsorter

De første syv sorter i tabel 1 er topsorter, der har haft et højt udbytte både i 2017 og som gennemsnit over de seneste tre år. Det er dog kun RGT Planet og Flair som er udlagt i fremavl på et stort areal, og disse to sorter vil derfor blive dominerende i 2018.

De tre maltbygsorter vil også komme til at dække et stort areal. Foruden RGT Planet er KWS Irina og Evergreen gode maltbygsorter.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame