Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Som at pisse i bukserne

Nov. 2017 | Af Agro

Godkendelsen af glyphosat er forlænget, men er det blot at udskyde det uundgåelige, at vi ikke længere må benytte glyphosat eller hvad?

Glyphosat er nu forbudt at benytte, nej, sådan er det heldigvis ikke - eller hvad? Kan vi risikere, at det blev overskriften på et tidspunkt? For er det bare et plaster på såret eller som at pisse i bukserne, at godkendelsen af glyphosat nu er forlænget i fem år.

Det er ikke, fordi jeg er tilhænger af et forbud, da jeg finder glyphosat, brugt på den rigtige måde, som et godt universelt værktøj, til at løse nogle af de udfordringer, som vi står overfor i landbruget.

Enhver landmand med respekt for sig selv har vel på et eller andet tidspunkt benyttet eller benytter glyphosat, men hvad er vores alternativ egentlig? Er det en anden slags planteværn, gasbrænderen, stål eller knofedt? Skal vi virkelig til at begynde at tænke i alternativer? Ja, det mener jeg helt klart, vi skal. Det nytter ikke noget at vente, til vi risikerer, det bliver forbudt.

Uanset hvordan vi vender eller drejer det, kan vi ikke se bort fra, at modstanderne af glyphosat er blevet flere. Det kan vi ikke komme udenom, derfor skal vi virkelig have vores argumenter og faglighed på plads samt passe på, at vi ikke misbruger glyphosat i det praktiske. Vi har GPS og sensorteknologien til det og kombineret med sund fornuft og god forskning, kan det være med til, at vi også i fremtiden kan benytte glyphosat. Så lad nu være med at sætte det hele over styr, ellers bliver vi skudt ned af modstanderne af glyphosat.

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame