Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk quinoa snart flyveklar

Dec. 2017 | Af ANETTE ECKHOLDT, freelance journalist

  • 97790_1.jpg
  • 97790_2.jpg
  • 97790_3.jpg
  • 97790_4.jpg
  • 97790_5.jpg
  • 97790_6.jpg
  • 97790_7.jpg

Det er omkring 20 år siden, at en lektor ved Landbohøjskolen introducerede den sydamerikanske mælde; quinoa og foreslog, at afgrøden skulle ind i det danske sædskifte. Lolland-Falster har troet på ideen, og nu er quinoa tæt på at blive en interessant afgrøde og forretning. Målsætningen er, at afgrøden økonomisk skal modsvare andre højværdiafgrøder for landmanden.

- Sidste år høstede vi et rigtig godt udbytte pr. hektar - i år desværre noget mindre på grund af vejret, så vi bliver nødt til at teste quinoa yderligere et år eller to, inden vi slipper produktionen helt løs, fortæller jordbrugsøkonom og MBA Steffen Lund, som de seneste to år har været forretningschef i Landbrug & Fødevarer, Business Lolland-Falster.

I 2016 var der én avler, der dyrkede quinoa på Sydhavsøerne - i år var der syv, som hver dyrkede mellem 1 og 10 hektar.

Landbrug og fødevarer er sammen med turisme, handel og oplevelser samt industri og anlæg de indsatsområder, som den seks år gamle erhvervsorganisation; Business Lolland-Falster har valgt at satse på. Organisationen er organiseret som henholdsvis en fond og en forening og finansieres gennem driftstilskud fra Lolland og Guldborgsund kommuner samt kontingentindbetalinger fra over 420 medlemsvirksomheder. Fondens bestyrelse består af repræsentanter fra både kommuner og erhvervsliv, hvor erhvervslivet har stemmemajoritet samt formandspost.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame