Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landmand: Vores gamle sprøjte har kørt "test" på 45.000 hektar

Mar. 2018 | Af fmn

  • 99016_1
  • 99016_2
  • 99016_3

Sprøjtearbejdet er en præcisionsopgave for John Jensen og samtidig har de brug for stor kapacitet, derfor blev den nye sprøjte også tilpasset efter disse ønsker.

John Jensen driver 300 hektar plus 250 hektar i forpagtning og 250 hektar ved Ole Mortensen, så i alt 800 hektar plus 50 hektar ekstra høstarbejde. I marken dyrkes frøgræs (italiensk rajgræs), foderhvede, vårbyg til foder, raps og havre. Alle deres jord ligger indenfor en radius af fem kilometer.

Baggrunden for vores besøg i efteråret 2017 var for at kigge nærmere på afløseren for hans 24 meter Rau sprøjte, der havde været over 45.000 hektar.

- Man kan jo sige, at vi har testet Kverneland trailersprøjten i 10 år. Så vi er trygge ved den nye Kverneland IXtrack C60 trailersprøjte. Den er leveret med boomguide og aluminiumsbom, og vi har lynhurtigt oplevet, hvor behageligt det er at køre med i vores kuperede terræn. Automatikken korrigerer konstant på bommens hældning både op og ned - uafhængigt i begge sider. Vi er flere piloter på sprøjten, og vi kører, når vejret er til det, døgnet rundt. Derfor er det en meget væsentlig egenskab for os, at automatikken selv styrer bommens indstilling i forhold til afgrøden, siger John Jensen og tilføjer:

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame