Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Samarbejdet blomstrer på Bornholm

Apr. 2018 | Af JAKOB TILMA, kommunikationschef, Dansk Planteværn

  • 99465_1
  • 99465_2
  • 99465_3
  • 99465_4
  • 99465_5
  • 99465_6

Med biodiversitetsstriber som fælles reference har Bornholms Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Dansk Planteværn samlet lokale og internationale firmaer, private og ikke mindst de bornholmske landmænd om at få Bornholm til at blomstre.

Bornholms Landbrug & Fødevarer og Dansk Planteværn har gang i et ambitiøst projekt på Bornholm, hvor der i 2018 arbejdes på at så 40 kilometer blomsterstriber, hvilket ifølge projektets ophavsmænd er nok til at få prædikatet 'verdensrekord' af Guinness World Records. Ansøgningerne til rekordforsøget er sendt at sted af en anden samarbejdspartner i projektet, Syngenta.

Projektet involverer primært landbrug og private lodsejere, men en lang række andre aktører er også med på idéen. Fra sine butikker vil Netto således uddele gratis poser med blomsterfrø for at hjælpe projektet på vej, og blomsterblandingen - med fokus på pollen og nektar - fra DLF er valgt efter en tæt dialog med Danmarks Naturfredningsforening Bornholm. Også Bornholms Biavlerforening har vendt tommelfingeren opad for projektet, som handler om mere og andet end blot at så en masse blomster.

citat start

... Det handler
om imagepleje...

citat slut

En historie om vækst

Bornholm vil gerne vokse med 4000 tilflyttere indenfor de næste 10 år, og ikke mindst i det bornholmske landbrug er der brug for dygtige og unge hænder - 'og det er nu frøet skal sås', skriver Bornholms Landbrug & Fødevarer selv på deres hjemmeside om baggrunden for, at man blandt andet går efter at sætte en blomstrende verdensrekord.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame