Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Brug mobilen til gradueret tildeling af næringsstoffer i marken

Apr. 2018 | Af METTE BØRSEN, salg og marketing, Datalogisk A/S

  • 99474_1
  • 99474_2
  • 99474_3

Med enkelt udstyr kan du udføre præcisionslandbrug i dine marker. Det vil betyde både reducering af ressourcer samt optimering af dit høstudbytte. Med mobilen ved hånden og et solidt markkortprogram er en styret og differentieret tildeling af næringsstoffer i dine marker en realitet.

Når der tales om præcisionslandbrug tænker de fleste på omfordeling af kvælstofkvoten. Kalk er også blevet gradueret i flere år, men der er mange andre hjælpemidler, man med fordel kan graduere. Kali kan alle tænke ind i et præcisionsdyrkningssystem på deres ejendom. Det er et næringsstof, der kan købes som en enkeltstående gødningstype. På den måde griber en gradueret tildeling ikke ind i andre næringsstoffer.

Alle har en gødningsspreder og med et tildelingskort udarbejdet i for eksempel Næsgaard Markkort, kan du følge din position i marken og manuelt ændre din tildeling. Så simpelt kan det gøres. Selvfølgelig kan elektroniske tildelingskort udarbejdes og læses ind i traktorcomputeren, hvis udstyret ellers kan styre tildelingen på gødningssprederen, forklarer Lars Albrecht, planteavlskonsulent, Albrecht Agro ved Slagelse.

citat start

... Præcisionslandbrug er et spørgsmål om vilje for teknikken har vi allerede...

citat slut

- Præcisionsdyrkning skal have et mål. Når vi spreder kalk efter graduerede kort, er målet, at vi opnår et reaktionstal omkring 7,0 for alle områder i marken. På samme måde skal der være et mål med at lave tildelingskort for kali. Her er målet, at alle områder har et kalital på cirka 10-11. Det er i den høje ende af normalområdet, for der bør være ekstra kali at trække på for en afgrøde med stort kalibehov, for eksempel en rapsafgrøde, fortsætter han.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame