Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Blomsterbrak og bestøverbrak

Apr. 2018 | Af Agro

  • 99477_1
  • 99477_2
  • 99477_3

Som en mulighed for at opfylde kravet om MFO (MiljøFokusOmråde) er der MFO-Blomsterbrak og her til 2018 det nye MFO-Bestøverbrak, oplyser produktchef Betty Schmidt, DSV Frø Danmark i en pressemeddelelse.

Begge typer MFO bidrager til at forbedre biodiversiten blandt andet med det formål at give bier, andre insekter, sommerfugle og andre dyr gode forhold i naturen.

For både blomsterbrak og bestøverbrak gælder, at der før etablering skal ske en mekanisk jordbehandling med efterfølgende såning af en frøblanding senest d. 30. april. For de forskellige typer brak er der forskellige vægtningsfaktorer, se tabel 1.

Mangfoldighed er vigtig

Blandinger til de to typer brak skal mindst bestå af henholdsvis to eller tre arter, se tabel 1. Typisk vil flere plantearter resultere i en længere blomstringsperiode totalt, hvilket er til gavn for alle typer af bestøvere, herunder honningbier, vilde bier, svirrefluer og sommerfugle. Blandingerne er også kendetegnet ved forskellige plantehøjder, vækstform og blomsterfarve. Det gavner naturen, diversiteten og er samtidig en fryd for øjet, se eksempler i tabel 2.

Læs Agro på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame