Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Miniguide til at undgå mælkefeber

Maj 2018 | Af KLAUS ERIKSEN, fagjournalist

Aarhus Universitet har udgivet en "best practice"-manual for økologiske mælkeproducenter. BOVI har spurgt en dyrlæge om, hvorfor de vigtigste råd er, som de.

Det er næppe nogen hemmelighed, at mælkefeber kan være en plage for mælkeproducenter, da lidelsen er forbundet med blandt andet nedsat mælkeydelse og øget risiko for yverbetændelse.

Særligt økologiske mælkeproducenter kæmper med lidelsen, fordi produktionen er underlagt skrappe krav, som begrænser mulighederne for at behandle de ramte køer. De skrappe krav bevirker også, at der blandt de økologiske mælkeproducenter er store forskelle på, hvordan man tackler dette problem.

Dette er blandt andet årsagen til, at forskere ved Aarhus Universitet har udviklet en online-manual med de bedste erfaringer fra økologiske mælkeproducenter rundt omkring i landet.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame