Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt fra New Zealand: 500.000 køer står til nedslagtning

Jul. 2018 | Af LONE MELLON, mælkeproducent, New Zealand.

  • 100644_1.jpg
  • 100644_2.jpg
  • 100644_3.jpg

Det er aldrig kedeligt i kiwiernes land: Besøg fra sundhedsstyrelsen gav flere problemer end først antaget, og en dag udeblev mælketankvognen .

Vinteren er ankommet, og køerne er goldet og på vintergræsning. Det gik såmænd meget godt, bortset fra at de fra sundhedsstyrelsen pludselig besluttede, at vi skulle have testet køer for kvægtuberkulose.

Det skal vi hvert tredje år, men det var ikke det smarteste tidspunkt at gøre det, lige før goldningen, men det har vi ingen indflydelse på. Køerne får en indsprøjtning, og tre dage efter kommer de igen og ser, om der er nogen, der har reageret.

Da den dag, han ønskede at komme, var tre dage før, vi skulle golde køerne, kunne det ikke rigtig lade sig gøre først at golde alle køerne og så tage dem tilbage til malkestalden dagen efter. Det ville lægge mælken ned og dryppe goldkobehandlingen ud på gulvet. Vi blev derfor nødt til at udskyde goldningen med en dag, og det lyder jo ikke, som om at det skulle være et problem. Men det blev det altså, men mere herom senere.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame