Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Optimisme i færøsk landbrug

Aug. 2018 | Af ANETTE ECKHOLDT, freelancejournalist

  • 100939_1.jpg
  • 100939_2.jpg
  • 100939_3.jpg
  • 100939_4.jpg

Hidtil har den ost, man kunne købe i supermarkederne, været udenlandsk. Men nu er "Kæsa" lanceret. Efterspørgslen på lokalproducerede varer er støt stigende.

Det er ikke landbruget men fiskeri og havbrug, som generer bruttonationalproduktet på Færøerne. Græs, græs og græs dækker det smukke og barske klippelandskab, og landbruget tegnes primært af et par professionelle fåreavlere og mælkeproducenter.

Da BOVI besøgte Færøerne og Andelsselskabet Meginfelag Bunadarmanna (MBM) i 2015 var der 26 mælkeproducenter. Nu er der 25 tilbage, og de satser på udvikling fremfor afvikling.

For Færøerne er selvforsynende med konsummælk, yoghurt og andre surmælksprodukter til landets godt 50.000 indbyggere. Nu er man som nyt også begyndt at lave ost - den første faste ost, "Kæsa", ligger i køledisken.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame