Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Staldskole udfordrer vores rutiner

Okt. 2018 | Af SØREN VANG, landbrugselev

  • 101718_1
  • 101718_2

Som elev er jeg ikke i tvivl om, at staldskolen giver noget helt andet, end dyrlægen kan tilbyde gennem velfærdsvejledning.

Som økologisk mælkeproducent kræves det, at man opfylder kravet om egenkontrol, og dette kan imødekommes enten ved at tilmelde sig vejledning om dyrevelfærd fra sin dyrlæge, eller ved at deltage i staldskoler.

På Stensbølgård, hvor jeg er elev, har vi valgt staldskole-løsningen efter at have prøvet begge dele. Sammen med fem andre ejendomme drager vi i løbet af året på skift rundt i det nordlige og vestlige Sjælland under ledelse af konsulent Jesper Hagelund fra rådgivningsselskabet VKST for at se hinandens ejendomme og forhåbentlig blive klogere på, hvordan vi giver vores dyr de bedst mulige betingelser.

Tirsdag den 25. september var turen således nået til Martin Jonsson på Skovbakkegård i Regstrup ved Holbæk. Her har han siden 1. januar 2017 drevet en besætning med 240 køer og 280 hektar jord. Besætningen var oprindeligt ren RDM, men der køres nu et rotationsprincip med RDM, SDM og Montbeliarde, hvor koen insemineres med den race, dens egne gener indeholder mindst af. Dog bruges der ikke Montbeliarde til kvierne for at lette kælvningerne. Efter eget udsagn var der ved overtagelsen sidste år en del ting i produktionen, der havde kørt på pumperne, men siden har mælkeydelsen været støt stigende og ligger nu på knap 9.000 kg EKM de seneste 12 måneder, ligesom kælvningerne fortsat er koncentreret i bestemte perioder, efter at reproduktionsarbejdet havde været forsømt i perioden op til overtagelsen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame