Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fokus på drift og konsolidering

Jan. 2016 | Af Bovilogisk

I stedet for at bruge tid på at spå om fremtiden bør fokus rettes mod den daglige drift og konsolidering.

To dage før jul fik landbruget sin julegave fra regeringen. En ny landbrugspakke, som er en udmøntning af de løfter som Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative Folkeparti gav landbruget inden valget og samtidig et opgør med den kurs, hvor reguleringen konsekvent strammes år for år uden hensynstagen til erhvervets konkurrenceforhold eller til effekten af de enkelte reguleringer. Nu er spørgsmålet blot, hvor værdifuld den gave er for os, og om den kan veksles til en bedre indtjening på kort sigt. Sådan som vi står i dag har vi ikke overskud og kapital til at vente på en langsigtet gevinst, så selvom vi kan glæde os over mere faglighed og fornuft i den fremtidige regulering, må vi alligevel forvente, at mælkeprisen ender med at blive afgørende for vores regnskab. Sagt med andre ord er tiden ikke til at sætte sig ned og vente på, at effekten af denne pakke triller ind på kassekreditten. Der skal arbejdes benhårdt på at holde snuden over vandoverfladen.

På redaktion glæder vi os til at følge erhvervets udvikling hen over det næste år, som meget let kan blive skelsættende for den fremtidige strukturudvikling. Har du som læser ideer til emner eller historier, vi bør tage fat i, eller har du gode råd og erfaringer du ønsker at dele med dine kollegaer, tager vi altid gerne imod tip.

I næste uge går det løs med to faglige messer, hvor husdyrproducenterne får rig lejlighed til at blive inspireret til fremtiden. Desværre viser det sig endnu engang, at et par aktører på sidelinjen af branchen sætter egen konkurrence foran udstilleres og besøgenes ønsker og behov. Når man bevidst vælger at placere en ny fagmesse i den samme uge som en eksisterende messe, trækker man det ultimative konkurrencekort, uden at forholde sig til kundernes behov. Vi besøgende og udstillerne tvinges til at vælge imellem de to messer.

Denne udgave af Bovi sætter i høj grad fokus på de to messer, hvor de enkelte udstillere har haft muligheden for at bidrage med omtale af, hvad de præsenterer på deres stand. Vi har forsøgt at opstille siderne sådan, at det bliver let og overskueligt for dig som læser at få overblikket over de enkelte messer og deres udstillere. ?

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame