Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Opskriften på den moderne fodergræssort

Jul. 2017 | Af ANETTE ECKHOLDT, freelancejournalist

  • 95960_1.jpg
  • 95960_2.jpg
  • 95960_3.jpg
  • 95960_4.jpg
  • 95960_5.jpg

Udbytter, dyrkningssikkerhed og foderværdi er parametre, forædlerne arbejder med, når de udvikler nye og bedre fodergræsser til landbruget. Senest er græsserne fiberindhold kommet i spil - læs hvordan.

Bovi har været på besøg på DLF's forædlingsstation i Store Hed-dinge ved Stevns og mødt forædlere, direktør og formand. Her fortæller de, at det tager 15 år at få en ny græssort på markedet - de 12 år går med forædling og de tre med obligatorisk sortafprøvning for at komme på sortslisten. En sort skal være bedre, ensartet og stabil for at komme på listen.

Nye teknologier har gjort det muligt at afkorte forædlingen. Det store potentiale, som ligger i GMO, og som DLF var langt fremme med, er imidlertid lagt på hylden for nogle år siden, fordi den folkelige og politiske modstand mod GMO er for stor i EU. Men det holder nu ikke DLF tilbage fra at tænke nyt og rationalisere arbejdsgangene.

Inspireret af kvægavlen, hvor man er langt fremme med at udvælge de bedste avlsdyr på baggrund af DNA, har DLF også udviklet genomisk selektion i planteforædlingen i de senere år. Foreløbigt anvendes teknikken med stor succes i fodergræsser, og på sigt skal den også anvendes i plænegræsser.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame