Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Salmonella og sanering: Naturen er ikke sort/hvid

Sep. 2017 | Af INGER BOYSEN, kvægfagdyrlæge, Dyrlægegruppen Skjern Å-Videbæk

  • 96687_1.jpg
  • 96687_2.jpg

Det er et langt sejt træk, når man beslutter sig for at sanere for en sygdom. Og der er mange forhold, som spiller ind. I denne artikel beskrives forløbet i en bekæmpelse med udgangspunkt i Salmonella Dublin.

Mange - især store malkekvægbesætninger - har været gennem en bekæmpelse for Salmonella Dublin og har opnået fri status (niveau 1); men ryger efter en kortere periode igen over i niveau 2 på grund af for høje antistofværdier i tankmælken.

Den korte version er i mange tilfælde, at salmonellabakterierne aldrig har været helt ude af besætningerne. Der har befundet sig få salmonellabakterier i enkelte dyr i besætningerne, og de er blevet opformeret.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame