Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Manglende dokumentation på vækstfremmers effekt

Okt. 2017 | Af Bovi

Smartgrass er en vækstfremmer, det netop er blevet godkendt til fodergræs. Det anvendes tidligt forår eller om efteråret, når græssets naturlige produktion af væksthormon er lavt, og sætter dermed gang i væksten.

Nogle rådgivere mener, at det kan forvente at give 1.000 foderenheder mere i første eller sidste slæt.

Men Torben Spanggaard Frandsen, specialkonsulent i grovfoder, Seges, påpeger, at der stadig er manglende dokumentation for at anbefale vækstreguleringmidlet i fodergræs.

Smartgrass indeholder aktivstoffet gibberellinsyre A3. Aktivstoffet er et systemisk væksthormon, som også findes naturligt i planter.

- Behandling med smartgrass skulle angiveligt kunne starte græsvæksten tidligere, så udbyttet i første slæt bliver større. Ligeledes vil en behandling i sensommeren kunne forlænge vækstsæsonen. Men udbyttedynamikken i kløvergræs er kompleks, hvorfor værdien af dyrkningstiltag skal tage udgangspunkt i hele årsudbyttet, idet et stort udbytte ofte følges af et tilsvarende mindre udbytte, udtaler Torben Spanggaard Frandsen i en meddelelse på Landbrugsinfo.

Et produkt med samme aktivstof blev afprøvet i Landsforsøgene i 2009 i et forsøg. I dette forsøg gav behandlingen et merudbytte i pågældende slæt på tre til 13 procent afhængig af behandlingstidspunkt, men tilsvarende mindre udbytte i efterfølgende slæt, så samlet set gav behandlingen ikke noget merudbytte.

Kilde: Landbrugsinfo.dk.

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame