Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pas på med indkøb af dyr med paratuberkulose

Nov. 2017 | Af CARSTEN KIRKEBY, postdoc, MSc, ph.d., DTU Veterinærinstituttet, sektion for epidemiologi

Et nyt forskningsstudie på DTU Veterinærinstituttet viser, at danske malkekvægbesætninger, som ikke er smittede med paratuberkulose, er følsomme over for indkøb af smittede dyr. For at holde sygdommen fra døren tilrådes det at købe dyr fra certificerede besætninger.

Halvdelen af de danske malkekvægsbesætninger indkøber jævnligt nye dyr fra andre besætninger. Det udgør en risiko, hvis der indkøbes smittede dyr. Navnlig paratuberkulose er problematisk, da sygdommen udvikler sig langsomt, og unge dyr er svære at diagnosticere.

Men hvor stor er risikoen for at få besætningen permanent inficeret med paratuberkulose, hvis der indkøbes et smittet dyr? Det var udgangspunktet i et forskningsstudie på DTU Veterinærinstituttet.

Mange danske malkekvægsbesætninger deltager i Operation Paratuberkulose, som er et saneringsprogram, der skal hjælpe med at kontrollere og udrydde paratuberkulose. Det betyder, at mange af landets besætninger er fri for paratuberkulose eller har ganske få dyr, der er smittede.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame