Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Er antibiotikafri produktion for alle?

Jan. 2018 | Af ANETTE ECKHOLDT, freelancejournalist

  • 98194_1.jpg
  • 98194_2.jpg
  • 98194_3.jpg

Det kræver en stor indsats, hvis man skal undgå brug af antibiotika i sin besætning.

Seniorforsker Mette Vaarst, Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet fortæller, at den aktuelle interesse for antibiotikafri produktion ikke alene skyldes et ønske om at forebygge antibiotikaresistens. Interessen skyldes også et ønske om at lave en certificerbar antibiotikafri produktion af blandt andet økologisk mælk. Kunderne er der i USA.

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet peger på, at antibiotikaforbruget i mange danske økologiske besætninger er forholdsvis lavt og giver et godt udgangspunkt og dermed et stort potentiale for at lave en produktion uden antibiotika, men det er ifølge Mette Vaarst vigtigt at understrege, at et lavt antibiotikaforbrug skal være baseret på et lavt sygdomsniveau, og det kræver en stor indsats for at fremme dyrenes sundhed og forebygge sygdomme.

citat start

...et lavt antibiotikaforbrug skal være baseret på et lavt sygdomsniveau...

citat slut

Sammen med professor Jan Tind Sørensen har hun netop udgivet rapporten "Muligheder for antibiotikafri produktion af økologisk mælk og svinekød i Danmark" - en bestillingsopgave fra Landbrugsstyrelsen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame