Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Økolog vil forebygge resistens

Jan. 2018 | Af ANETTE ECKHOLDT, freelancejournalist

Økolog Esben Møller Xu har gennem mange år afskrevet antibiotika til sine køer. Han gør det for at forebygge resistens, men der er også forretningsmuligheder i antibiotikafri produktionsformer eller enkeltdyr.

Køer skal passes, så de ikke har brug for antibiotika, mener Esben Møller Xu. Det fortalte han på Økologikongressen, der blev afholdt i november 2017.

Han er tredjegenerations landmand på Rudholm i Roust ved Varde - en øko-gård med sortbroget dansk malkekvæg. Han anvend­er af princip ikke antibiotika til sine 280 køer, hvis de er over seks måneder gamle. I stedet får de lov til selv at blive raske. Begrund­elsen er, at han ønsker at forebygge resistens. Det mener han, at landbruget skylder omverdenen, og han ønsker at bevise, at man godt kan have fornuftig dyrevelfærd og give køerne et langt liv uden lidelser og producere sund mælk uden at bruge antibiotika. Han har efterlevet sit mål i mange år, og vejen dertil har han dels opnået gennem avlsarbejde, hvor han har krydset med blandt andet Jersey og svensk rød.

citat start

...han ønsker at bevise, at man godt kan have fornuftig dyrevelfærd og give køerne et langt liv uden lidelser og producere sund mælk uden at bruge antibiotika...

citat slut

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame