Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hent inspiration hos hinanden

Jan. 2018 | Af Bovi

Vær ikke bange for at kigge andre over skulderen - måske er I heldige at blive inspireret. Om ikke andet er det sundt at udvide sin horisont, uanset om man er enig eller ej.

En produktion uden antibiotika. For nogle lyder det som det rene utopi - og en smule langhåret, når de hører om produktionsformen. Men det kan lade sig gøre at skabe en fornuftig antibiotikafri produktion uden at gå på kompromis med dyrevelfærden, hvilket må anses for det vigtigste.

For at kunne have en antibiotikafri besætning kræver det en kæmpe indsats - og ifølge forskerne vil man aldrig kunne skabe en besætning, som er 100 procent sygdomsfri.

At man lægger sig i kategorien som en af landets højest ydende besætninger, er nok også tvivlsomt, men jeg tror heller ikke, at det er det, som er produktionsmålet. Derimod har man nogle helt andre tanker med sin produktion. I denne udgave af Bovi kan du blandt andet læse om den økologiske mælkeproducent Esben Møller Xu, og hvorfor han har valgt en antibiotikafri produktion.

Uanset hvilken tilgang man har til sin produktion, tænker jeg, at man kan lære noget ved at se hinanden over skulderen. Der er en tendens til, at man kigger lidt skævt til andre produktionsformer.

Det er ærgerligt. Jeg mener, det er vigtigt, at man er åben over for andre måder at gøre tingene på. Selvom man ikke selv har tænkt sig at lave radikale ændringer på sin bedrift, kunne det være, at der var et eller andet, som kunne inspirere til at forbedre forhold­ene på ens egen bedrift.

Apropos inspiration står årets NutriFair-messe for døren, og det forlyder, at der er rigtig stor interesse fra udstillernes side, så det kan være, at I skulle rive en dag ud af kalenderen og tage en tur til Fredericia? Måske kan I være heldige at få et godt tilbud med hjem, hente lidt inspiration fra de faglige indlæg eller blot få en god snak med nogle af de mange udstillere, der står parate til at møde jer.

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame