Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Et skridt foran

Feb. 2018 | Af Bovi

Det er vigtigt, at vi hele tiden er et skridt foran og sørger for, at økonomien er robust nok til at kunne klare eventuelle udsving.

Selv om der flere steder har været sorte tal på bundlinje sidste år, er det ikke grund nok til at hvile på laurbærrene. Vi må fortsat have arbejdshandskerne på. Det mener Gitte Grønbæk fra Seges Kvæg, som Bovi har talt med op til årets kvægkongres.

- Det går godt i dansk kvægbrug, men vi har stadig behov for at styrke vores konkurrenceevne, og derfor skal fremstillingspriser, afkastningsgrad og nulpunkt forbedres, fastslår sektordirektøren.

Branchen har netop lavet en ny strategi frem til 2020, hvor ovenstående er i fokus. Gitte Grønbæk lægger blandt andet vægt på, at med optimering og effektivisering bliver produktionen mere ressourceeffektiv samtidig reduceres miljø- og klimabelastningen. Alt sammen er med til at skabe en mere bæredygtig produktion.

Har man været rundt i alle hjørner på bedriften og har svært ved at se, hvor man kan skrue på flere knapper, er det oplagt at få andre øjne ude fra til at se på bedriften.

Måske er det åbenlyst for udefrakommende at se, hvor der kan ændres noget. Måske er det ledelsesstilen, som med fordel kunne optimeres? Måske er fremstillingsprisen på grovfoderet alt for høj - det er vigtigt at kende omkostningerne for den sidste foderenhed.

Det er slet heller ikke sikkert, at det kan betale sig at køre den ekstra kilometer for at bjærge sit eget foder hjem. Måske skal man overveje, om man kan bytte marker med en anden landmand i området, så transporten kan minimeres. Kan maskinerne udnyttes bedre?

Der er en masse overvejelser, man kan gøre sig, og som mange sikkert allerede har gjort sig, men derfor skader det ikke at tage tingene op til overvejelse igen, for det kan være, at der er sket nogle ændringer, som er værd at tage højde for.

Og som sagt kan det være, at andre bedre kan få øje på nogle forbedringsmuligheder, end man selv kan. Jeg vil derfor opfordre jer til at benytte jer af de muligheder, der er, om det så er sparring med kollegaer eller en tur rundt på bedriften med en konsulent.

Lige meget hvad man vælger, er det vigtigste, at man gør noget.

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame