Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Endelig kom regnen

Mar. 2018 | Af LONE MELLON SØRENSEN, Okaramio Valley farm, New Zealand

  • 99058_1
  • 99058_2
  • 99058_3
  • 99058_4
  • 99058_5

Fra intet græs til græs i lange baner - som new zealandsk kvægbonde skal man være beredt på de store udsving i græsudbuddet.

Sikke dog en sommer vi har haft. Da jeg skrev sidst, var vi desperate efter regn, da hele december var utrolig tør og varm. Vi endte med at sælge 35 køer for at få foderet til at strække til.

Da vi havde brugt det sidste ensilage og overvejede, om vi blev nødt til at reducere malkningerne til enten tre gange over to dage eller gå over til at malke en gang om dagen, forbarmede Vorherre sig over os, og vi fik masser af dejlig regn. Det har vi så haft med mellemrum lige siden sammen med varme - omkring 30 grader - så vi er gået fra næsten ingen græs til græs i lange baner. Derfor kunne vi godt have brugt de ekstra køer nu.

Det har til tider været meget hårdt for køerne med varmen, så vi har måttet være på vagt for tegn på varmestress. Der har været dage, hvor vi har overrislet køerne med koldt vand for at køle dem ned, når de ankom til malkestalden med tungen ud af munden. Det er dejligt, at vi har mange træer spredt på farmen, så de fleste folde har skygge.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame