Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mikrobiom - hvad er nu det?

Mar. 2018 | Af INGER BOYSEN, kvægfagdyrlæge, Dyrlægegruppen Skjern Å-Videbæk

  • 99180_1.jpg
  • 99180_2.jpg

Allerede i fosterstadiet og under selve kælvningen udsættes kalven for mikroorganismer, der har stor betydning for kalvens sundhed og udvikling, og som kan påvirke kalven resten af dens levetid.

Sammensætningen af mikroorganismer og rækkefølgen, hvormed de forskellige mikroorganismer præsenteres i vommen hos en spædkalv, har betydning for udvikling af drøvtyggerfunktionen, som i øvrigt tager meget længere tid om at udvikle sig end hidtil antaget.

Nye genteknologiske analyser har medført, at vi ved meget mere om, hvilke bakterier, virus, svampe og andre mikroorganismer der er i spil, og hvornår. Det har givet os en øget forståelse for de processer, der foregår - for eksempel når en kalv overgår til at blive drøvtygger. Det har vist sig:

At forskellige bakterier efterfølger hinanden i et bestemt mønster

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame