Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Behandlet drikkevand kan måske give lavere celletal og mere mælk

Maj 2018 | Af Anette Eckholdt, freelancejournalist

  • 99878_1.jpg
  • 99878_2.jpg
  • 99878_3.jpg

- Vi kan sågar se, at der ikke længere forekommer biofilm i drikkekarrene, og at karrene og drikkevandet fremstår meget rene, siger den specialestuderende, som står for forsøgene.

I Danmark har vi rent vand, og der er streng kontrol med vandkvaliteten. Når det tilbydes til malkekøerne i åbne drikkekar, tilfører køerne foderrester og spyt til vandet, hvilket er årsag til forhøjede bakterietal. Bakterierne bliver synlige som biofilm i drikkekar og i rørsystemerne, som fører drikkevandet.

Det har et dansk firma ved navn Danish Clean Water sat sig for at forsøge at ændre på. Firmaet producerer DCW-anlæg, hvor biocidet Neuthox tilsættes. Biocidet har den egenskab, at det kan fjerne biofilm og bakterier i rørsystemer, og det bruges allerede i institutioner, svømmehaller og svinestalde.

Men det er endnu ikke blevet testet i drikkevand til malkekvæg, og derfor har man indledt et samarbejde med Santiago Cruz Morales, der er specialestuderende ved Animal Science, Københavns Universitet. Han skal undersøge effekten af Neuthox-behandlet drikkevand på to malkekvægbesætninger på Sjælland, og en besætning Jylland, som har været DCW kunde siden 2015.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Bovi på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame