Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Historisk tørkeperiode giver udfordringer med foderoptimeringen

Okt. 2018 | Af LOUISE GREGERSEN, freelancejournalist

  • 101708_1.jpg
  • 101708_2.jpg

Sommerens usædvanlige tørke giver mere protein end normalt i kornet, som giver udfordringer med at ramme det optimale niveau i foderet.

Mens antallet af sommerdage har slået rekord, og DMI's tørkeindeks har været helt oppe i det røde felt i månedsvis, har sommeren også haft en usædvanlig effekt på årets høst.

For kornet har højere protein-indhold end man normalt ser. Det fortæller svinefoderkonsulent Jens Korneliussen fra Svinerådgivningen i Herning til Hyo.

- Der er omkring 1,5-2,0 procent mere protein i tørstoffet i kornet i år, hvor der normalt er en variation på 0,2 til 0,3 procent fra år til år. Nogle steder ser vi endnu større udsving, fortæller Jens Korneliussen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame