Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Gamle strømper redder liv

Nov. 2018 | Af Josefine Ørts Felletoft

  • 102499_1
  • 102499_2

På Sophienlund har fodermesteren gang i et forsøg med børnestrømper, som kan være med til at redde de helt små pattegrise.

I svinestalden på Sophienlund bliver der gryntet, øffet og skreget en smule, som der jo gør blandt små, nye pattegrise. Selvom temperaturen er dalende udenfor, ser de tilfredse ud, for pattegrisene får ekstra varme i år i form af børnestrømper lavet til grisesweatre.

Sophienlund ligger mellem Skanderborg og Odder, og her er der 960 søer og mange pattegrise. Naturens gang er sommetider skyld i, at ikke alle overlever på grund af manglende kræfter. Derfor har fodermester på Sophienlund, Camilla Ellesøe, sat et nyt forsøg i gang, hvor hun klipper børnestrømper i stykker for at kunne give dem på grisene. Dermed kan pattegrisene holde sig mere varme og forhåbentligt samle ekstra kræfter til at kunne klare sig.

- Jeg fandt idéen på facebooksiden "Grisen", hvor der var en debat om det her med at få de små grise til at overleve. Jeg lod det egentligt ligge et stykke tid, men da vi fik nogle små grise, tog jeg det op til overvejelse igen og vendte det med min kollega, som synes, at det var værd at prøve, fortæller Camilla Ellesøe, der tilføjer, at eksisterende alternativer som veste er for tunge til de helt små grise, der kan veje mellem 200-300 gram.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame