Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Den australske version af løse søer

Nov. 2018 | Af JANNI HALES PEDERSEN, produktchef hos Jyden

  • 102572_1
  • 102572_2

Et af de første lande, der viste interesse for SWAP farestierne var Australien.

Laurie Brosnan, ejer af BettaPork (www.facebook.com/bettapork), stod for at investere i et nyt anlæg, som kunne løfte hans produktion op på et højere niveau. Et niveau hvor velfærd og produktivitet var sikret. Målet for BettaPork er at skabe en produktion med verdensklasse faciliteter. Staldanlæg der giver de bedste forhold for dyrene, og som giver personalet mulighed for at tage sig bedst muligt af dyrene.

BettaPork går løs

BettaPork er en produktion med 2000 søer. 600 på et avls og opformeringssite, samt 1400 søer på et produktionssite. I 2014 blev farestaldene i produktionsbesætningen indrettet med SWAP farestier, og i 2016 blev resten af farestaldene også konverteret til SWAP farestier. Genetikken hos BettaPork er australsk Landrace og Large White. Set med danske øjne er kuldstørrelsen ikke så stor. I gennemsnit fødes der 12,8 levendefødte grise per kuld.

I starten blev alle søer bokset op omkring faring for at redde nogle grise. Efterhånden er besætningens søer dog blevet tilpasset systemet, dvs. de søer, der ikke fungerede i et løsdriftssystem er blevet sat ud. Der er nu kun velfungerende søer i farestalden. Gylte bokses i cirka tre dage omkring faring, da man har erfaret, at det kan dæmpe urolige gylte lidt.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame