Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Welfare kastration

Dec. 2018 | Af NIELS FREDE BERTELSEN, ScanVet

Lokalbedøvelse med Pronestetic.

I det nye år skal alle hangrise kastreres ved brug af lokalbedøvelse. SEGES har udgivet fyldestgørende materiale til kursusbrug.

Pronestesic er en opløsning, der består af procainhydrochlorid og epinephrintartrat. Det førstnævnte indholdsstof er midlet, der giver den bedøvende virkning eller smerteophævende effekt. For at opnå den fulde smerteophævende effekt skal man vente fem til 10 minutter efter injektion i testiklen. Procain er et middel, der foruden at give smertelindring også har en virkning på de små blodkar, nemlig at udvide dem lidt. Dette medfører en øget blødningstendens. Dette modvirkes ved at tilsætte lidt epinephrintartrat / adrenalin. Dette afhjælper også en eventuel tilstand af "chok," hvis man utilsigtet injicerer præparatet i et blodkar.

Fordelen ved at bruge Pronestesic er, at det er en lille mængde på 0,3 ml, der skal indsprøjtes i hver testikel. Det vigtigste er at vente med at skære i grisen, indtil der er gået fem til ti minutter. Pronestesic virker i cirka 45 minutter efter injektion.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame