Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bacon-os og dieseldunst

Feb. 2019 | Af JETTE BECK, redaktør

  • 103736_1

Endnu en gang bliver bacon beskyldt for at forurene vores nærmiljø.

Denne gang er det stegeosen fra bacon, som ifølge forskere indeholder flere skadelige stoffer end dieseldunsten på de københavnske indfaldsveje.

Måske er det ikke helt gået op for alle, at det er farligt at leve. Man er 100 procent sikker på at dø af det.

Når det er sagt, kan man som landmand godt gå hen og føle sig en smule krænket over den intense og negative fokus på noget af det ypperste, dansk svineproduktion har frembragt: Danish Bacon. Vi har haft bacon-gate, hvor miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har brugt bacon som et smart mediestunt, hvilket han har hørt grueligt meget for. Det er godt, at danske landmænd har brede skuldre.

Nu ligger det heldigvis ikke til landbokulturen at dyrke krænkelseskulturen. Der er ellers nok at blive krænket over. For eksempel har flere politikere bebudet forbud mod dieseldrevne køretøjer i fremtiden. Jeg spekulerer på, hvordan vi får ellastbiler nok til at transportere 14 millioner smågrise til udlandet og 17 millioner svin til slagterierne. Det er der nok nogle DJØFer, der er i gang med at regne på. I mens kan vi herude på landet glæde os til traktortræk med dieseldunst og baconpølser i rigelige mængder. Det er kultur!

Foråret er på vej, himlen bliver stadig lysere, og vi skal have fyldt dieseltanken med brændstof, så vi kan få pløjet, sået og gødet.

Det kan godt være, at dieseldunst og bacon-os er farligt, hvis man bor i byen, og den motion man får, foregår langs trafikerede gader eller i fitnesscentrenes lumre lokaler. Men ude på landet dyrkes farmerfitness. Det giver brede skuldre og baller af stål, eller i hvert fald hårdt presset halm.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame