Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

OUA-grise bøvler med brok

Feb. 2019 | Af JETTE BECK, redaktør

  • 103747_1
  • 103747_2
  • 103747_3
  • 103747_4
  • 103747_5

Produktionen af OUA-grise giver udfordringer

Da Bilka startede med at efterspørge kød fra grise opdrættet helt uden antibiotika i 2015, var Christian Jakobsen ved Haderslev frisk på at være leverandør af smågrise. Siden er der samlet mange erfaringer med de medicinfri grise. Både gode og dårlige.

Christian Jakobsen har været svineproducent i 42 år og er ottende generation på Østergaard ved Diernæs tæt på Haderslev. På Østergaard produceres 38.000 OUA-grise fra syv til 30 kg med to faste aftagere. Smågrisene leveres af sønnen Henning Jakobsen, som har 1.200 årssøer.

For at holde grisene raske uden brug af antibiotika, har den erfarne svineproducent forsøgt sig med forskellige tiltag. Et af dem er probiotika i form af fermenterede råvarer, der giver protein, fordøjelighed og sundhed.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame