Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svenskerne er bedst i EU!

Mar. 2019 | Af MARIA LINDBERG, Gård & Djurhälsan (oversat Jette Beck)

  • 104297_1
  • 104297_2
  • 104297_3

Salget af svensk kød i Sverige har været stærkt stigende, succesen skyldes forbrugernes fokus på antibiotikaforbrug i produktionen.

Svenskernes ønske om at købe svensk i dagligvarebutikken og det offentlige indkøb til kommuner, sygehuse og skolekøkkenerne er stærkt stigende. Den vigtigste succesfaktor har vist sig at være forbrugerens viden om Sveriges anvendelse af antibiotika til fødevareproducerende dyr.

I Sverige har der været et langvarigt arbejde for opdræt af sunde dyr i årtier. Ved at udrydde sygdomme og forhindre infektioner i at krydse grænsen har de raske dyr bidraget til høj produktion af mælk og kød i verdensklasse.

I løbet af de sidste 30 år har landbruget sammen med dyrlæger arbejdet for, at reducere brugen af antibiotika hos husdyr. Det har givet os en god start på flere niveauer. Sverige er bedst, når det gælder det laveste antibiotikaforbrug i EU. Udviklingen af produktionssystemer har ført til store velfærdsfordele for dyrene med god sundhedsstatus som resultat.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame