Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mod til at gå imod strømmen

Sep. 2013 | Af tekst thea kvist lindgaard

Har du modet til at gå imod strømmen og tænke nye tanker?

Nu har vi hørt om det i årevis. Finanskrisen, og hvad vi kan gøre for at komme helskindede ud på den anden side. Det må da være noget man kan spare sig ud af. Eller hvad? Det har været den generelle holdning de seneste år, men den teori ønsker Vestjyllands Andel at ændre på, og de foreslår derfor, at man i stedet for at spare en krone hist og her, begynder at investere i sin besætning, for derved at få et bedre resultat på bundlinjen. Det kan du læse mere om på siderne 26-27.

Der er i denne måned fokus på medicin og rådgivning, og udover holdningen fra Vestjyllands Andel bringer vi artikler om nye vacciner på markedet, og hvordan man kan reducere sit medicinforbrug ved bedre forebyggelse.

Uden for fokus, er der en yderst interessant og debatskabende artikel fra Johannes Barslund fra 3S, der gerne vil have os til at have fokus på andet end blot antallet af grise pr. årsso. For er det i virkeligheden det eneste rigtige at måle vores effektivitet på, eller er der andet, der betyder lige så meget - eller måske mere - for bundlinjen? Hvad mener du? Du kan læse hvad Johannes Barslund mener på siderne 28-31.

Hyologisk har denne gang også prøvet noget nyt. Brugerne af sitet Erfaland er blevet inddraget i en artikel i den forstand, at de er blevet bedt om at komme med indput til debatten omhandlende brok, og det kom der mange interessante tilbagemeldinger på. Mange havde nogle rigtig gode kommentarer og idéer og har bidraget til artiklen om brok på siderne 14-16.

Denen gang bringer vi også nogle bud på, hvordan vi skal til at passe grise i fremtiden eller i virkeligheden, hvordan moderne teknologi og robotter skal passe en svineproduktion. Det er blandt andet slut med at færdes i staldene på samme måde, som vi kender det i dag. Bygholm landbrugsskole har været med til idéudviklingen om fremtidens stald, hvilket der kan læses mere om på side 32-33.

Generelt er der denne gang flere artikler, der handler om at skabe en holdningsændring, en ny tankegang og modet og viljen til at gå imod strømmen. For hvis vi skal blive ved med at være i front, bliver vi nødt til at gå forrest, og prøve nye veje. Især midt i en krisetid.

"If you always do as you have always done, you will always get what you have always got"

Husk at du som abonnent altid kan læse artiklerne på Hyologisk.dk. Her har du desuden mulighed for at kommentere den enkelte artikel. For at læse artiklerne kræves et log-in. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame