Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Produktionsdyr er blevet til mad på to og fire ben

Jan. 2017 | Af LOTTE FRANDSEN, dyrlæge, freelancejournalist - artikel bragt i Dansk Veterinær Tidsskrift

Vi har afanimaliseret vores produktionsdyr og reduceret dem til enheder i stedet for dyr. Det er et stort etisk problem. Det er indlysende, at vi skal stoppe op og gøre noget andet, mener Mickey Gjerris.

- Der er etiske aspekter involveret, så snart vi har at gøre med ansvar. Og mennesker har ansvar over for dyr. Det er væsentligt, hvordan vi opfører os over for de dyr, vi spiser, fra de bliver undfanget, til de dør på slagteriet. For dyr er ikke ressourcer, men levende væsner, der kan føle smerte og glæde, og som har en vis integritet. Det betyder, at vi skal opføre os over for dyrene på en måde, der ikke kun opfylder vores behov, men også deres, mener lektor i bioetik på Københavns Universitet Mickey Gjerris.

Han sidder i Etisk Råd og er formand for rådets arbejdsgruppe om etisk fødevareforbrug.

- Man kan diskutere, hvor meget og hvor lidt, og hvordan det skal balanceres, men grundlæggende skylder vi dyrene noget. Og går man fire skridt tilbage og ser på, hvad vi byder levende væsener for at få noget at spise, er det helt grotesk, hvad vi egentlig tillader os. Men her er vi endt. Kampen står om, hvorvidt vi skal fortsætte ned ad det spor, vi kører i nu eller begynde at tænke anderledes.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame