Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Staldbesøg på Engelsholm

Jul. 2017 | Af HENRIETTE STEENSEN, staldskribent, Sommer I/S

  • 95854_1.jpg
  • 95854_2.jpg

Engelsholm er besøgsgård for 3-8. klasses elever fra skoler i Randers. Hvert besøg er lige interessant og lærerigt for børn som for os i stalden. Man bliver hver gang mindet om, at der jo rent faktisk lugter af gris helt ud på gårdspladsen.

En gang om måneden, med sommermånederne undtaget, kommer der grupper med unge skoleelever fra skoler i Randers på staldbesøg hos os på Engelsholm. Det gælder både de små børn i 3-4 klasse, men også de større elever op til 8. klasse. Oftest er det i grupper på omkring 20 børn og et par lærere, men vi får også besøg af specialklasser på 5-6 elever med lærere. De fleste har lavet lidt forarbejde hjemmefra, og haft lidt i undervisningen om svin, så bare det at de ved at grisene kun går indenfor, og at vi ikke har andre dyr end grise på gården, indskrænker de indledende spørgsmål fra grupperne en del.

Når man ved, at der kommer elever på besøg, sørger man selvfølgelig for at der er vasket eller fejet gange, at det ikke flyder med redskaber, værktøj eller foder, og at der ellers er pænt og ryddeligt. Ligesom de fleste ville køre over med støvsugeren hvis de fik gæster derhjemme. Det giver generelt de udefrakommende et godt indtryk af atmosfæren i stalden.

citat start

...Jeg hørte engang en lille pige sige, til en af hendes klassekammerater, at han bare skulle trække vejret gennem munden, så var det ikke så slemt...

citat slut

Ved ankomst lægger de besøgende grupper af elever og lærere selvfølgelig hurtigt mærke til lugten af gris. Jeg hørte engang en lille pige sige, til en af hendes klassekammerater, at han bare skulle trække vejret gennem munden, så var det ikke så slemt. Dog er spændingen høj og efter lidt tid glemmer de som regel hurtigt alt om lugten.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame