Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Uruguays første tilfælde af subklinisk PRRS

Sep. 2017 | Af Hyo

For første gang er svinesygdommen Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome (PRRS) fundet i Uruguay. I alt blev viruset fundet på gårde i 2 provinser, det skriver PigProgress.

Ifølge det uruguaysiske ministerium for husdyrbrug, landbrug og fiskeri (MGAP) er det første gang, at denne OIE-listede sygdom er blevet bekræftet i Uruguay.

Selvom udbrudene blev opdaget i slutningen af maj, blev de først rapporteret til Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) i slutningen af juli 2017. Dyrene viste sig at have været subklinisk inficeret. Infektionen blev opdaget inden for rammerne af akademisk undersøgelse om svinevirus og bekræftet gennem indirekte ELISA- og RT-PCR-test.

Gårdene var forholdsvis langt fra hinanden. På et sted i Salto afdeling, i det nordlige Uruguay, blev der fundet fire dyr inficeret. Den anden placering var i Canelone afdeling, i den sydlige del af landet, hvor otte dyr blev bekræftet positivt for PRRS.

En epidemiologisk undersøgelse blev påbegyndt i de ramte stalde såvel som i svinebedrifter, der har importeret avlssvin i de sidste 10 år. Prøveudtagningen vil fortsætte på slagterierne.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame