Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Effektiv vaccine mod ødemsyge

Okt. 2017 | Af SIGNE LUND, freelancejournalist

  • 97083_1.jpg
  • 97083_2.jpg
  • 97083_3.jpg
  • 97083_4.jpg
  • 97083_5.jpg

En vaccine har reduceret forekomsten af ødemsyge blandt smågrisene til næsten nul hos en række svineproducenter. Det viser en rundspørge foretaget af IDT Biologika.

Pludselig død efter skrigen og krampeanfald eller et længere sygdomsforløb med karakteristiske hævelser omkring øjnene og en efterfølgende skravlet tilvækst. Ødemsyge er et frygtet problem for svineproduktionen verden over, og hvert år koster sygdommen danske svineproducenter milliontab på grund af død og manglende tilvækst.

Gennem de seneste fire år har vaccinen Ecoporc Shiga imidlertid været på markedet, og den viser lovende resultater. Det viser en rundspørge, som vaccineproducenten IDT Biologika har foretaget blandt en række af de danske svineproducenter, som har brugt vaccinen. I rundspørgen har otte svineproducenter evalueret vaccinen, og samtlige oplyser, at forekomsten af ødemsyge er faldet markant og hos flere er helt forsvundet.

Ødemsyge kommer og går

Svinedyrlæge Claus Jeppesen er dyrlæge for en af de adspurgte producenter. Han bekræfter, at han ser gode resultater af vaccinerne.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame