Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Udearealer og træer løser problemerne

Dec. 2017 | Af KIRSTEN HAUG, kommunikationskonsulent, ICROFS

  • 98091_1.jpg
  • 98091_2.jpg
  • 98091_3.jpg
  • 98091_4.jpg

Udvaskning af kvælstof, ammoniakfordampning og vejret er nogle af de største udfordringer i økologisk svineproduktion. Forsøg med indretning af udearealer til slagtesvin og plantning af træer kan muligvis forbedre dyrevelfærden og reducere miljøbelastningen.

Den økologiske svineproduktion har nogle udfordringer i forhold til at mindske miljøbelastningen. For når dyrene gøder på koncentrerede områder i foldene og på det faste gulv i slagtesvinenes udeareal, giver det problemer i forhold til henholdsvis udvaskning af næringsstoffer og ammoniakfordampning. Derudover kan sol og regn påvirke udvaskning og fordampning, mens manglen på skygge og læ kan påvirke dyrevelfærden.

Nyt integreret produktionskoncept

I forskningsprojektet pECOsystem forsøger forskerne i samarbejde med erhvervet at finde mulige løsninger bl.a. gennem et nyt integreret produktionskoncept. Brian Holm ved Brørup er økologisk svineproducent og deltager i forskningsprojektet. Han har deltaget i en del forskningsprojekter efterhånden, og det er han glad for.

citat start

...Vi vil lave bælter med poppeltræer og græs, så dyrene kan søge i skygge og gnubbe sig op ad træerne...

citat slut

- Jeg er glad for, at forskerne interesserer sig for at gøre økologisk svineproduktion mere miljøvenlig og vil forbedre dyrevelfærden. Vi vil jo gerne give dyrene den bedste dyrevelfærd under kontrollerede forhold og samtidig mindske miljøbelastningen. Selv om det giver mere arbejde, så er det slet ingenting i forhold til det dejlige syn, der møder os, når grisene går inde mellem træerne og nyder det, siger han.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame